Sizce akıl ve vahiyden daha çok rüya, keşif ve ilhamın rağbet gördüğü bir toplumda doğru bilgiye ulaşmak mümkün müdür

Sizce akıl ve vahiyden daha çok rüya, keşif ve ilhamın rağbet gördüğü bir toplumda doğru bilgiye ulaşmak mümkün müdür
Sizce akıl ve vahiyden daha çok rüya, keşif ve ilhamın rağbet gördüğü bir toplumda doğru bilgiye ulaşmak mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda Akıl ve vahyin rağbet görmemesi durumunda oluşacak bilgi kirliliği doğrudan uzaklaşır. Aşağıda saydığımız durumlar söz konusu olacaktır.

Doğru bilgiye ulaşmak mümkün değildir, Çünkü; rüyalar ve ilhamlar kesin bilgi içermezler. Kişilerin psikolojik durumlarına göre değişebilir. Su istimal edilebilirler. Kişiler şahsi çıkarları için insanları kandırabilirler. Bu yüzden böyle bir toplumda doğru bilgiye ulaşmak mümkün değildir.

Akıl ve vahiyden daha çok rüya, keşif ve ilhamın rağbet gördüğü bir toplumda doğru bilgiye ulaşmak mümkün değildir. Çünkü akıl ve vahiy kesin olan olgulardır. Doğrulukları tartışılamaz. Bizler akıl ve vahiy dururken rüya, keşif ve ilham gibi kaynaklara inanırsak doğru bilgiye tam olarak ulaşamayız. Biz aklımızı ve bize vahyedileni dikkate alarak işlem yapmalıyız.

Bunun sonucunda da doğru bilgiye ulaşmaya çalışmalıyız. Aklımızı güzel, doğru ve hayırlı şeyler için kullanmalıyız. Çok okumalı, araştırmalı ve incelemeliyiz. 

303
24
126
8
4
29
80
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.