Sizce Allah’ın her şeyi gördüğüne inanan bir kişinin davranışları nasıl olur

Sizce Allah’ın her şeyi gördüğüne inanan bir kişinin davranışları nasıl olur
Sizce Allah’ın (c.c.) her şeyi gördüğüne inanan bir kişinin davranışları nasıl olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, her şeyi gören ve bilendir. Onun her şeyi gördüğüne iman eden insan, davranışlarına çeki düzen verir. Kötülüklerden, haramlardan uzak durur; iyiliklere yönelir ve güzel işler yapma gayretinde olur. Bunun sonucunda kişinin davranışları güzelleşir ve kişi iyi bir insan olur.

Allah’a iman etmek, O’na bağlanmak ve güvenmek, Ondan sakınıp çekinmek, insan hayatını olumlu yönde etkileyen en güçlü dinamiktir. Buna ilaveten dünyada yaptıklarının melekler tarafından kaydedilip ahirette bütün gizli yönleriyle ortaya konacağına ve iyi ya da kötü, bunların karşılıklarını göreceğine inanma, öncelikle istenmeyen durumlara düşmeyi ve kötülükleri önlemede en önemli destek noktasıdır.

2607
2181
1606
424
1068
502
922
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum