Sizce, bir ova hangi amaçlarla kullanılmalıdır

Sizce, bir ova hangi amaçlarla kullanılmalıdır
Sizce, bir ova hangi amaçlarla kullanılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ovalarda genelde tarım yapılır. Bunun yanında yerleşim de çok yaygındır. Sanayi bölgesi veya ulaşım yolu olarak da kullanılırlar. Türkiye'de ovalar öncelikli olarak tarım arazisi olarak kullanılır. Çünkü alçaktadırlar ve toprakları verimlidir. Yüksekte olan ovalarda ise hayvancılık da yapılmaktadır. Ama genelde alçakta oldukları için yerleşim de olmaktadır. Yani köyler ve kasabalar kurulmaktadır. Bir başka kullanılma alanı da yol yapımıdır. Geniş alan kapladıkları ve yerleşimlere yakın oldukları için ulaşım yolu olarak kullanılırlar.

Bazı durumlarda, çöller ve yağmur ormanlarında da ovalar olabilir. Birçok bölgedeki ovalar tarım için önemlidir, çünkü toprakların tortu olarak biriktirildiği yerlerde yoğun ve verimli olabilirler. Ova, mahsul üretiminin mekanizasyonunu kolaylaştırır; ya da hayvancılık için iyi otlama alanları bulunmaktadır.

9
8
31
18
27
12
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.