Sizce biyoçeşitliliği tehdit eden en önemli faktör hangisidir

Sizce biyoçeşitliliği tehdit eden en önemli faktör hangisidir
Biyoçeşitliliği tehdit eden unsurları öğrendiniz. Sizce biyoçeşitliliği tehdit eden en önemli faktör hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence biyoçeşitliliği tehdit eden en önemli faktör insanlardır. İnsanların yürütmüş oldukları faaliyetler sonucunda ; iklim, su kaynakları, hava ve canlı yaşamına direk olarak olumsuz bir çok yönü olduğunu ifade edebiliriz.

İnsanlar, karbondioksit salımı ile birlikte, iklimlerin değişimi, su kaynaklarının tüketimi, havanın kirletilmesi gibi olumsuzluklara yol açarak biyoçeşitliliğin zarar görmesi ve canlı yaşamının azalmasına neden olduğunu söyleyebiliriz.

Sanayi kuruluşları, fabrikalar, iş yerleri, evler ve otomobillerin çevreye verdikleri atık gazlar havanın bileşimini değiştirir. Havaya karışan bu gazlardan özellikle kükürt dioksit ve azot dioksit havanın nemiyle birleşerek bazı asitli bileşikleri oluşturur. Bu asitli bileşikler yağışlara karışınca asit yağmurlarına neden olur.

Dünya’mız için tehlikeli olan bir çevre kirliliği kaynağı da biyolojik silahlardır. Bu amaç için üretilmiş bir virüsün nerede ve kime karşı kullanıldığı önemli değildir. Çünkü toplumlar ve ülkeler arası insanların hareketliliği ve ulaşım kolaylığı salgın hastalıkların çok hızlı yayılmasını sağlamaktadır.

183
301
180
7
9
7
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.