Sizce bu çocukların hangi hakları ihlal edilmektedir

Sizce bu çocukların hangi hakları ihlal edilmektedir
Sizce bu çocukların hangi hakları ihlal edilmektedir, çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyor musunuz, niçin bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Sizce bu çocukların hangi hakları ihlal edilmektedir? Tartışınız.

Çocukların oyun oynama hakkı ile bir işte çalıştırılamazlar başlığı altında toplanan haklarının ihlaline girmektedir. Dünya genelinde küçük yaşlarda çalıştırılan çocuk işçiler eğitim alma haklarından yararlanamazlar. Bunun yanında oyun oynama, beslenme, barınma, sağlık hizmetlerinden yararlanma, düşüncelerini ifade etme gibi haklarını kullanmaktan da mahrum kalırlar.

2. Çevrenizde haklarından mahrum kalan çocuklar olduğunu düşünüyor musunuz? Niçin?

Düşünüyorum. Mesela bazen okula gelirken bazı çocukların mendil sattığını okula gitmediklerini görmekteyim. Onlara bakınca üzülüyorum ama elimden de bir şey gelmiyor.

Etkinlik

Aşağıdaki resimleri inceleyerek çocukların hangi haklarını kullandıklarını ve kullanamadıklarını yazınız.

Eğitim hakkını kullanıyor - Eğitim hakkını kullanamıyor
Oyun oynama hakkını kullanıyor - Oyun oynama hakkını kullanamıyor

Etkinlik

Bedensel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki gelişimini sağlayacak bir hayat seviyesinde yaşama hakkını kullanamayan çocuklar ne gibi sorunlarla karşılaşabilir? Tartışınız.
Cevap: Hayatında eğitim öğretim, seyahat, eğlenme gibi haklardan mahrum kalıyor.

Değerlendirme Çalışmaları

Oyun hakkını kullanabilen ve kullanamayan çocukların yaşantılarını karşılaştıran bir yazı yazınız. Bu yazıyı sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap: Oyun hakkını kullanabilen çocuklar dışarıdaki yani mahallelerindeki kişilerle tanışıp sosyalleşebilir. Ancak oyun oynama hakkını kullanamayan çocuklar bunları yapamaz. Çocukları haklarından mahrum bırakmayın.

Sonraki Konuya Hazırlık

Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız.

2480
849
1132
197
204
1111
1543
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum