Sizce bu durumdan Beyza, ailesi ve çevresi nasıl etkilenir

Sizce bu durumdan Beyza, ailesi ve çevresi nasıl etkilenir
Sizce bu durumdan Beyza, ailesi ve çevresi nasıl etkilenir, çevresindekiler Beyza’ya neler söyler, bu olayın olumlu ve olumsuz yönlerini ayrı ayrı değerlendiriniz.

Beyza, üniversite sınavını kazanmasından dolayı eğitimini başka bir şehirde devam ettirecek olan bir öğrencidir. Üniversitesinin bulunduğu şehre daha önce gitmemiştir.

Beyza ilk önceleri yabancılık çekecektir. Hiç tanımadığı yerin kültürü gelenek ve göreneklerine alışması zaman alacaktır. Çevresindekiler ona hem öğütler verir hem de biraz moralini bozabilir. Kimi bilmediği yerin tehlikeli olduğunu kimisi de yine de üniversite okumanın çok büyük bir başarı olduğunu söyleyebilir.

Beyza, üniversiteyi kazandığından dolayı çevresi tarafından tebrik edilip ona iyi dileklerde bulunabilirler, kendi işini yapma yolunda ilk büyük adımı attığını söyleyebilirler. Olumsuz olarak ise çevresindeki insanlar onun uzağa gittiği zaman zorluk yaşayacağından, yalnızlık çekeceğinden ve ailesinden uzak kalacağı için eskisi gibi bir düzene sahip olamayacağından bahsedebilir.

59
0
6
15
9
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.