Sizce dinin amacı ne olabilir

Sizce dinin amacı ne olabilir
Sizce dinin amacı ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Din, yaratıcıya karşı bir borç demektir. Hayat, yaratıcının sayesinde bir lütuf olarak yaşanmaktadır. Bu hayatın yaşanmasında dinin de bir yeri bulunmaktadır.

Dinin amacı, toplumda barış ve huzurun sağlanması, adalet ve nizamın gerçekleşmesi, birlik ve beraberliğin oluşturulmasıdır. Din, dünya hayatını doğru ve düzgün yaşamaktır.

İnsanı diğer varlıklardan ayıran temel özelliklerinden birisi de inanan bir varlık olmasıdır. Allah’ın bir din göndermesinin sebebi bence, “İnsanları dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşturmaktır.

Rabbimiz Kuran’ı Kerimde “Allah esenlik yurduna çağırıyor. Dileyene (mutluluğa ulaştıracak) doğru yolları gösteriyor.”(Yunus Suresi, 25. ayet) buyurarak din vasıtasıyla insanların ebedi mutluluğa çağrıldığı ve bunun yollarının gösterildiği belirtilmiştir.

1
3
2
2
2
1
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.