Sizce hangi amaçlarla haritalar hazırlanabilir

Sizce hangi amaçlarla haritalar hazırlanabilir
Sizce hangi amaçlarla haritalar hazırlanabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haritalar yeryüzünün tamamında veya bir kısmındaki seçili doğal ve beşerî özellikleri bir yüzeye aktarmaktır. Bu kurallar, haritası çizilecek olan yerin kuş bakışı görünüşünün aktarılması ve gerçek uzaklıkların belirli bir ölçeğe göre küçültülmesidir.

Haritalar, belirli bir amaç için oluşturulmakta ve birçok açıdan hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Temel işlevleri, bir bölgenin fiziki ve beşeri özellikleri hakkında bilgi vermektir.

Haritaların yapılış amacı; yeryüzünün tamamında veya bir kısmındaki seçili doğal ve beşerî özellikleri bir yüzeye aktarmaktır. Bu kurallar, haritası çizilecek olan yerin kuş bakışı görünüşünün aktarılması ve gerçek uzaklıkların belirli bir ölçeğe göre küçültülmesidir. Buna göre harita, yeryüzünün tümündeki ya da bir bölümündeki özelliklerin kuş bakışı görünümlerinin belirli bir ölçeğe göre düzleme aktarılmasıyla elde edilen şekillerdir. Detaylar ve bilgiler harita üzerinde sembollerle ifade edilmektedir.

36
500
20
13
10
21
1000
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.