Sizce hangi grup, ne tür bir cevaba ulaşır, hangisinin süreci daha zor gerçekleşir, hangi grubun yanıtı ya da yanıtları daha

Sizce hangi grup, ne tür bir cevaba ulaşır, hangisinin süreci daha zor gerçekleşir, hangi grubun yanıtı ya da yanıtları daha
Sizce hangi grup, ne tür bir cevaba ulaşır, hangisinin süreci daha zor gerçekleşir, hangi grubun yanıtı ya da yanıtları daha tatmin edici olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir sosyal deney yapılmak istenmektedir. İnsanlar iki gruba ayrılır. Her iki gruba da aynı soru sorulur. A grubunda insanların birbirleriyle iletişim kurmasına izin verilmez. Sadece soruyu okurlar, düşünürler ve bunu bir kâğıda bireysel olarak yazarlar. B Grubu ise doğru cevabın ne olabileceği konusunda birbirleriyle görüşür ve gerektiğinde uzlaşarak tek bir görüşe ulaşır. Sizce hangi grup, ne tür bir cevaba ulaşır? Hangisinin süreci daha zor gerçekleşir? Hangi grubun yanıtı ya da yanıtları daha tatmin edici olur?

Ödev cevabı kısaca : A grubu, bireysel düşünme süreciyle cevaplarını kâğıda yazar. B grubu ise iletişim ve uzlaşma yoluyla tek bir görüşe ulaşmaya çalışır. B grubunun süreci daha zor gerçekleşebilir, ancak yanıtları genellikle daha tatmin edici olabilir. A grubu ise bireysel fikirler sunar, ancak birbirleriyle etkileşim ve uzlaşma eksik kalabilir.

A Grubu bireyler bağımsız düşünüp kendi cevaplarını yazarken, B Grubu uzlaşma yoluna gidip ortak bir cevap bulmaya çalışır. A Grubu daha çeşitli cevaplar verebilirken, B Grubu uzlaşma süreci nedeniyle daha genel bir cevaba ulaşabilir, ancak bu süreç daha zor ve uzun sürebilir. Tatmin edicilik açısından A Grubu bireyler kişisel düşüncelerini ifade etme özgürlüğüne sahipken, B Grubu ortak bir çözüme ulaşsa da bireyler kendi düşüncelerinden uzlaşma yapmak zorunda kalabilir.

120
5
21
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.