Sizce hangi hayvanlar kurban olarak kesilebilir, hangi hayvanlardan kurban olmaz

Sizce hangi hayvanlar kurban olarak kesilebilir, hangi hayvanlardan kurban olmaz
Sizce hangi hayvanlar kurban olarak kesilebilir, hangi hayvanlardan kurban olmaz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurban, İslam dininde yapılması istenen mali ibadetlerden biridir. Kurbanın kelime anlamı yaklaşmak, yakınlaşmaktır. Dinî bir terim olarak ise kurban; Allah’a (c.c.) yaklaşmak ve onun rızasını kazanmak amacıyla belirli günlerde, belli niteliklere sahip hayvanı ibadet niyetiyle kesmektir.

Kurban

  • Koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlar bir kişi tarafından kurban edilir.
  • Sığır, manda, deve gibi büyükbaş hayvanlar yedi kişi kadar ortaklaşa kurban edilebilir.

Kurban, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan kesilebilir. Bunun dışındaki hayvanlardan kurban olmaz. Koyun ve keçiyi sadece bir kişi kurban olarak kesebilir. Sığır, manda, deve gibi büyükbaş hayvanlar ise yedi kişiye kadar ortaklaşa kurban edilebilir. Sığır cinsi büyükbaş hayvanların kurban olarak kesilebilmesi için iki yaşını, küçükbaş hayvanların ise bir yaşını doldurmuş olması gerekir. Ancak altı ayını doldurmuş küçükbaş hayvanlar, bir yaşını doldurmuş gibi büyük görünüyorsa onlar da kurban edilebilir.

6
7
6
2
3
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.