Sizce her şey şiirin konusu olabilir mi

Sizce her şey şiirin konusu olabilir mi
Sizce her şey şiirin konusu olabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence olabilir. Önemli olan bunu estetik ve etkileyici şekilde söylemektir. Bunun üzerine zaten üstatlardan Recaizade Mahmut Ekrem güzel olan her şey şiirin konusu olabilir der.

Aslında her şeyin şiirde işlenmesi güzeldir. Çünkü insanlar hayatın her kademesini yaşamaktadır. Doğa ve insanlarla iç içe yaşam içinde şiir konularını sınırlamak imkansızdır. Bazı şairler kuşlardan ilham alırken bazıları denize nazaran şiirler yazabilmektedir. Bu nedenle şiirin konusunu sınırlamak biraz zordur. Tanzimat Dönemi’nden günümüze kadar birçok şair hayattaki her şeyi şiire konu ederek başarılı eserler vermiştir. Yeni yetişen şairlerimizde aynı çizgiden, edebiyatta şiiri genişleterek yürümeye devam etmektedir.

2
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.