Sizce ibadetlerde yapılan bir hata nasıl telafi edilir

Sizce ibadetlerde yapılan bir hata nasıl telafi edilir
Sizce ibadetlerde yapılan bir hata nasıl telafi edilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namazda yapılan hata, namazın sonunda yapılan yanılma (sehv) secdesiyle telafi edilir. Şöyle ki, sehv secdesi, namazda farzın tehirinden (geciktirilmesinden), vacibin terk veya tehirinden yapılması lazım gelen bir yanılma secdesidir.

Kul Hata Yapınca Allah’ı Hatırlar

Âdem Aleyhisselâm ile muhterem eşi hata yaptılar, fakat hiç vakit kaybetmeden, Allah’a sığındılar, tövbe ettiler. Allah da onların tövbelerini kabul etti. (Bakara Sûresi: 37.)
Yunus Aleyhisselâm bir hata eseri, öfkelenerek kavmini terk etti. Ardından kendisini balığın karnında buldu. Hata ettiğini anladı ve Allah’a sığınmaya, tövbe etmeye başladı. Allah da duâsını kabul buyurdu ve onu içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtardı. (Enbiyâ Sûresi: 88.)
Hata yapınca her şeyin bittiğini düşünmememiz gerekiyor. Bilhassa kasıt taşımayan ibadet hatalarının, bizi riyadan uzaklaştırmak ve Allah’a sığındırmak gibi görevleri bulunduğunu hatırlayıp, üzülmek ve korkmak yerine, sevinç ve şükür içinde biraz dikkat etmemizin yeterli olduğunu kavramamız gerekiyor.

7
9
14
13
13
10
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.