Sizce insan vücudundaki organların hepsi aynı özelliklere sahip hücrelerden mi oluşmuştur, düşüncelerinizi söyleyiniz

Sizce insan vücudundaki organların hepsi aynı özelliklere sahip hücrelerden mi oluşmuştur, düşüncelerinizi söyleyiniz
Sizce insan vücudundaki organların hepsi aynı özelliklere sahip hücrelerden mi oluşmuştur, düşüncelerinizi söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Sizce insan vücudundaki organların hepsi aynı özelliklere sahip hücrelerden mi oluşmuştur, düşüncelerinizi söyleyiniz

Ödev cevabı kısaca : Hayır, insan vücudundaki organlar farklı özelliklere sahip hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Her organın kendine özgü işlevi vardır ve bu işlevleri yerine getirebilmek için o organa ait özel hücre tipleri gelişmiştir. Örneğin, kalp kaslarından oluşan miyositler kalbin kasılmasını sağlar, hepatositler karaciğerin metabolik işlemlerini yürütür, nöronlar sinir iletimini sağlar. Bu hücre tipleri, organların işlevlerine göre farklılaşmışlardır. Dolayısıyla organlar, farklı özelliklere sahip hücrelerin işbirliğiyle çalışırlar.

22
1
76
3
3
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.