Sizce insanın üstün kılınmasının sebepleri nelerdir

Sizce insanın üstün kılınmasının sebepleri nelerdir
Sizce insanın üstün kılınmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Biz, hakikaten insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları, (çeşitli nakil vasıtaları ile) karada ve denizde taşıdık; kendilerine güzel güzel rızıklar verdik; yine onları, yarattıklarımızın birçoğundan cidden üstün kıldık.” (İsrâ suresi, 70. ayet.)
Sizce insanın üstün kılınmasının sebepleri nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

İnsan, diğer canlı varlıklara göre üstün yaratılmış bir varlıktır. İnsanın üstün yaratılmasının belli başlı sebepleri bulunmaktadır. İnsanın üstün olmasında diğer canlılara göre bazı farklılıkları bulunmaktadır.

İnsanın üstün kılınmasının nedenleri, iradeye sahip olması, düşünebilmesi, itaat etmesi, sorgulaması, araştırması, aklını kullanması gibi nedenlerdir.

İnsanın üstün kılınmasının sebepleri aşağıdaki gibidir;

  • İradeye sahip bir canlı olması,
  • İnsanın düşünebilen bir canlı olması,
  • İnsanın itaat etmesi,
  • İnsanın araştırması,
  • İnsanın sorgulayabilmesi,
  • İnsanın aklını kullanabilmesi,

gibi çeşitli nitelikler, insanın üstün kılınmasının sebepleri arasında yer alabilir. İnsan, yüce Allah (c.c) tarafından evrendeki yaratılmış canlıların en şereflisi olarak yaratılmıştır.

43
1
36
3
36
33
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.