Sizce İstanbul’da, Eyüpsultan ilçemize ismini veren Hz. Ebû Eyyûb el-Ensârî İstanbul’a niçin gelmiştir

Sizce İstanbul’da, Eyüpsultan ilçemize ismini veren Hz. Ebû Eyyûb el-Ensârî İstanbul’a niçin gelmiştir
Sizce İstanbul’da, Eyüpsultan ilçemize ismini veren Hz. Ebû Eyyûb el-Ensârî İstanbul’a niçin gelmiştir, kendisinin bu kadar çok sevilmesininve kabrine saygı gösterilmesinin sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti zamanında Eyüp Sultan’ın kabrine büyük önem verilmiş, Osmanlı sultanları kılıç kuşanma törenlerini türbenin önünde yapmışlardır. Günümüzde ramazan ayında türbe ve çevresi ziyaretçi akınına uğramaktadır. (Abdülkadir Özcan, "Cülüs" DİA C 8, s. 108)

Sizce İstanbul’da, “Eyüpsultan” ilçemize ismini veren Hz. Ebû Eyyûb el-Ensârî İstanbul’a niçin gelmiştir? Kendisinin bu kadar çok sevilmesinin ve kabrine saygı gösterilmesinin sebebi nedir? Düşünceleriniz yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

Peygamber Efendimiz’in hadis-i şerifinde methettiği askerlerden olabilmek arzusuyla Emevilerin 668-669 yılında gerçekleştirdiği İstanbul kuşatmasına katıldı ve İstanbul surları önünde şehit oldu.

Şehit olmadan önce etrafındaki Müslüman askerlere vasiyette bulunarak mezarının surlara en yakın noktada kazılmasını istedi. İstanbul fethedilemediği takdirde kendilerinden sonra gelecek Müslüman askerler için kabrinin bir sınır taşı olmasını vasiyet etti.

Hz. Ebu Eyyub el-Ensari İstanbul’a İslam dinini yaymak için peygamberimizin emriyle gitmiş olabilir. Peygamber efendimiz yanında müşriklerle savaşmış ve çok önemli sahabilerden olması sebebiyle kendi kabrine fazlasıyla saygı gösteriliyor olabilir.

408
370
408
162
166
233
365
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.