Sizce mühendisler niçin bir uzay aracı geliştirmeye ihtiyaç duymuştur

Sizce mühendisler niçin bir uzay aracı geliştirmeye ihtiyaç duymuştur
Sizce mühendisler niçin bir uzay aracı geliştirmeye ihtiyaç duymuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mühendisler, uzaya giderek gerekli incelemeleri yapabilmek, astronotları uzayda bulunan zararlı ışıklardan koruyabilmek, oraya ayak uydurabilmek ve sağlıklı bilgiler elde edebilmek için uzay aracı geliştirmeye ihtiyaç duymuştur.

Ay’a yolculuk, bir süredir bilim insanlarının gündeminde. Neredeyse üç gün sürmesi beklenen bu yolculukla ilgili aşılması gereken birçok engel var. Örneğin uzay mekikleri! Bunların, astronotları uzayda bulunan zararlı ışıklardan koruyacak ve olabildiğince hafif bir malzemeden yapılması gerekiyor. Bir uzay mekiği roket gibi uzaya fırlatılır ancak roketten farklı olarak mekiğin Dünya’ya geri gelebilmesi ve özel bir piste inmesi sağlanır. Başka bir ifadeyle bir uzay mekiği birden fazla yolculuk yapabilmelidir. Bu özelliğe sahip bir mekiği tasarlayan mühendislerin işi pek kolay değil çünkü uzayın koşulları Dünya’dakinden çok farklıdır. Dolayısıyla bir uzay mekiğinin içinde bu koşullara özgü bölümler olmalı. Örneğin içinde kumanda merkezi, astronotların gereksinimlerini karşılayacak alanlar bulunmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

40
18
112
2
8
27
165
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.