Sizce, oluşum yönünden doğal afetler ve çevre sorunları arasındaki en büyük fark nedir

Sizce, oluşum yönünden doğal afetler ve çevre sorunları arasındaki en büyük fark nedir
Sizce, oluşum yönünden doğal afetler ve çevre sorunları arasındaki en büyük farknedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

En önemli fark doğal afetlerin elimizde olmayan nedenlerle doğal olarak gerçekleşmeleri çevre sorunlarının en büyük sebebinin ise insan olmasıdır. Engellenebilir olabilmesidir.

Gerek doğal afetler gerek çevre sorunları insanın yaşamını olumsuz etkileyen en büyük etkenlerdir. İnsan yaşamış olduğu doğada ekolojik dengenin düzgün olmasına ihtiyaç duyar. Ancak doğal afetler ve en önemlisi de çevreye yaptığımız zararlar sonucundaki çevre sorunları insanın yaşamını büyük oranda olumsuz etkilemektedir.

2 sorun da büyük olup insanı etkilemekle beraber aralarındaki en büyük fark doğal afetlerin insan eliyle olmaması ve çevresel faktörlere dayanması çevresel sorunların ise insanların yanlışları sebebiyle olmasıdır. Diğer fark ise doğal afetlerin genel olarak engellenememesi ancak çevresel sorunların engellenebilmesidir.

31
13
10
11
14
20
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.