Sizce şair şiir yazarken duygu ve düşüncelerini içinden geldiği gibi mi yoksa birtakım kurallara bağlı kalarak mı anlatmalıdır

Sizce şair şiir yazarken duygu ve düşüncelerini içinden geldiği gibi mi yoksa birtakım kurallara bağlı kalarak mı anlatmalıdır
Sizce şair şiir yazarken duygu ve düşüncelerini içinden geldiği gibi mi yoksa birtakım kurallara bağlı kalarak mı anlatmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şiir duygu ve coşku işidir. Anlatılmak istenen en güzel, en gösterişli haliyle okur karşısına çıkarılır. Şair yine içinden geldiği gibi yazacaktır ama onu kısıtlar gibi görünen o kurallar, onu anlatmak istediğini farklı bir şekilde anlatmaya zorlayacağından, şairin kendini geliştirmesine de katkı sağlayacaktır.

Bir kalıba sokulmak gibi gelse de bu kurallar, şairin dili kullanma yetkinliği hakkında okura bir fikir verecektir. Kurallar, şaire anlatmak istediklerini nasıl anlatacağı yolunda bir kılavuz olduğu için de önem arz eder. Estetik açıdan bakıldığında da kurallar dahilinde yazılan şiirlerin diğerlerine kıyasla daha güzel olduğu söylenebilmektedir. Bu nedenle şiirde kurallara bağlı kalarak yazmak önemlidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.