Sizce sigara, içki, kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir

Sizce sigara, içki, kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir
Sizce sigara, içki, kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
  • Arkadaş çevremizi iyi seçmeliyiz: Genelde insanların sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar edinmesinde arkadaş çevresinin payı büyüktür
  • Okumalı ve ilim sahibi olmalıyız, okumak, insanın sadece yeni kelimeler öğrenmesini ve güzel konuşmasını sağlamaz. Aynı zamanda hayata, dünyaya, insanlara bakış açısını değiştirir.
  • Spor ve egzersiz yapmalıyız, spor ve egzersiz yapmak bedenimizi zararlı alışkanlıklardan korur. Bu nedenle haftada en az 3 gün spor yapmaya gayret göstermeliyiz.
  • Dürüst olmalıyız, yalan söylemek, sadece bir davranış şekli değil aynı zamanda bir alışkanlıktır. İnsanlar kolayına öyle geldiği ya da çıkarı bunu gerektirdiği için yalan söyler.
  • İnterneti verimli kullanmalıyız, Teknolojiyi yanlış kullanmak insana faydadan çok zarar verir. İnterneti ders çalışmak, müzik dinlemek ve arkadaşlarımızla sohbet etmek için kullanmalıyız. Sanal ortamda kötü niyetli birçok insan olduğu için, tanımadığımız insanlarla iletişim kurmamalıyız.

289
786
1084
6
10
49
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.