Sizce ticaret nasıl ortaya çıkmıştır

Sizce ticaret nasıl ortaya çıkmıştır
Sizce ticaret nasıl ortaya çıkmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ticaret, denizci olan Fenikelilerle başladı. Ülke dışı ticareti emniyet altına almak için 5. yüzyılda Romalılar tarafından harekete geçildi. 11. yüzyıldan itibaren ticarette yenilik kendisini iyice gösterdi. İtalyan kıyı şehirleri gemilerle ülkeler arası ticaret yapmaya başladılar. İpek yolu, ticaretin can damarı oldu. Bu yol üzerindeki ülkeler zenginleştiler.

Ticaret nasıl başladı

İnsanların, ihtiyaçlarını karşılama arzusu sonucu ortaya çıkan ticaret, ilkel toplumlardan bu yana varlığını gelişerek sürdürdü. İlk defa 15. yüzyılda kavram olarak konuşulmaya başlasa da günümüzde kullandığımız anlamda ilk defa 18. yüzyılda tanımlandı ve kullanılmaya başlandı. 20. yüzyılda, sanayi ve teknolojide yaşanan gelişmeler ticaret hayatını da olumlu yönde değiştirdi.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.