Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir

Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir
Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru: Dinî, ahlaki, sosyal, millî, ekonomik, estetik alanla ilgili birer değer bulup kaynakları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz. Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir? Tartışınız.

Bence din, toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü din, bir toplumun kabullerini, alışkanlıklarını, ahlakını ve değerlerini belirlemede önemli bir unsurdur. Bir dinin içerdiği emir, yasak ve ahlaki ilkeler toplumun değer yargılarını belirler. İnsanın yaratılışına ve ihtiyaçlarına göre düzenlenen dinî ilkeler kişinin; akrabayı gözetmek, misafire ikramda bulunmak, söz ve davranışlarında hakkı gözetmek ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak gibi değerlere hayatında yer verir. Din, kişinin düşünce dünyasına ve pratik hayatına da değer katar.

Bence din, toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü din, bir toplumun kabullerini, alışkanlıklarını, ahlakını ve değerlerini belirlemede önemli bir unsurdur. Bir dinin içerdiği emir, yasak ve ahlaki ilkeler toplumun değer yargılarını belirler.

İnsanın yaratılışına ve ihtiyaçlarına göre düzenlenen dinî ilkeler kişinin; akrabayı gözetmek, misafire ikramda bulunmak, söz ve davranışlarında hakkı gözetmek ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak gibi değerlere hayatında yer verir. Din, kişinin düşünce dünyasına ve pratik hayatına da değer katar.

Dünyaya geldiğinde iyiyi ve kötüyü yapma yetisine sahip olan insan, çeşitli faktörlerin etkisiyle bazı değerler edinir. Bu değerlerin en temel kaynağı dindir. İnsanın sahip olduğu değerlerin çoğunda dinin etkisi görülür.

Sizce toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda dinin etkisi nedir? Tartışınız.

Cevap: Bence din, toplumda benimsenen değerlerin oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Çünkü din, bir toplumun kabullerini, alışkanlıklarını, ahlakını ve değerlerini belirlemede önemli bir unsurdur. Bir dinin içerdiği emir, yasak ve ahlaki ilkeler toplumun değer yargılarını belirler. İnsanın yaratılışına ve ihtiyaçlarına göre düzenlenen dinî ilkeler kişinin; akrabayı gözetmek, misafire ikramda bulunmak, söz ve davranışlarında hakkı gözetmek ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak gibi değerlere hayatında yer verir. Din, kişinin düşünce dünyasına ve pratik hayatına da değer katar.

17
18
18
18
20
21
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.