Sizce toplumun bu ihtiyaçları nasıl karşılanır

Sizce toplumun bu ihtiyaçları nasıl karşılanır
Sizce toplumun bu ihtiyaçları nasıl karşılanır, bu ihtiyaçları karşılamak kimingörevidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Topluma faydalı olacak her şey önceden düşünülmelidir. Bu anlamda toplumun ihtiyacı iş ise iş kolları, eğitim ise okullar, sağlık ise hastaneler yapılmalıdır. Bu ihtiyaçları karşılamak devletin ve devleti yönetenlerin işidir.

Toplumun ve toplumu oluşturan bireylerin haklarını korumak ve geliştirmek, güvenliğini sağlayıp eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak devletin temel görevidir. Devletimiz toplumun ihtiyacını çıkardığı kanunlar ve tesis ettiği kurumlar ile karşılar. Devlete ait resmî kurumlar devlet tarafından kanunla kurulur. Bu kurumların giderleri devlet tarafından karşılanır.

Çalışma saatleri, çalışma kuralları önceden bellidir. Bu kurumlarda çalışanlar, hizmetleri karşılığında devletten maaş alırlar. Bu kurumlar bazı bakanlıklara bağlı olarak halka hizmet sunar. Örneğin şu anda eğitim gördüğünüz kurum T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet verirken hastalandığınızda gittiğiniz hastaneler T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir. T.C. İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların güvenliğini sağlarken T.C. Adalet Bakanlığına bağlı kurumlar vatandaşların sahip olduğu hakları koruyup geliştirmekle görevlidir.

1029
812
73
19
21
68
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum