Sizce yapmak mı, yoksa yıkmak mı daha kolay

Sizce yapmak mı, yoksa yıkmak mı daha kolay
Sizce yapmak mı, yoksa yıkmak mı daha kolay bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yapılan her eser, her iş bir emek ve mücadele ister. Hiçbir iş boş durularak yapılmaz. Her şey çalışma ile gerçekleşir ve her şey emek ile ortaya çıkar. Örneğin; bir evi yapmak çok zordur. Evi yapmak için önce arsa olması gerekir. Arsayı aldıktan sonra evin temeli atılır, daha sonra ev yapılmaya başlanır ve bir ürü ince işler yapılır. Bir evin yapımında birçok kişinin emeği olur. İşte olaya böyle baktığımızda bir işi yapmak zor yıkmak kolaydır.

Yapmak zaman ister, süre ister, sermaye ister, azim ister vb. Oysa yıkmak çok kolaydır ve çok kısa sürede bunu yapabiliriz. İnsan ilişkilerinde de bu durum böyledir. Kimi insanlar kötü niyetlidir iyi olan şeyleri yok etmek yıkmak isterler. İşte böyle insanlar hep yıkımdan yana olurlar. Kalp kırmayı, kötü olmayı severler ve bunu da hüner sayarlar. Kalbi kırmak kolaydır fakat o kırılan kalbi geri kazanmak kolay olmaz. Oysa kalp kazanmak, insanlara kendini sevdirmek, emeğe saygı duymak daha güzeldir ve insana daha çok mutluluk verir. Bunun için her zaman yapmak zor yıkmak kolaydır.

2
0
2
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.