Size göre ahlaki yozlaşmanın en önemli üç sebebi nedir

Size göre ahlaki yozlaşmanın en önemli üç sebebi nedir
Size göre ahlaki yozlaşmanın en önemli üç sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1) Teknolojinin gelişmesiyle insanların teknolojiyi yanlış kullanması (telefon, tablet bağımlılıklarının artması, asosyelleşmek)
2) Manevi değerlerimizi kaybetmemiz.
3) Dinden uzaklaşmamız.

Bu üç sebebin ortadan kalkması için proje teklifleri hazırlayınız ve projenizi kısaca belirtiniz

İnsanları bilinçlendiren seminerlerin, Tv programlarının, tiyatro, sinema vb.erinin arttırılması, bu çözüm üçünün de çözümü olabilir diye düşünüyorum.

Ülkemizde ahlaki yozlaşmanın en önemli 3 sebebi şu şekilde olacaktır;

  • Batı hayatına özenme, vahiy dışı hareketlerde bulunma, modernlik adı altında ahlak dışı davranışların ilgi çekici hale getirilmesi, ahlaki yozlaşmanın temel sebeplerinden birisidir.
  • Bir kişide Allah korkusunun olmaması durumu, Kur'an'ı anlamama veya bilmeme durumu, vicdansızlık, din ile ilgili hiçbir şey bilmeme durumu, ahlaki yozlaşmanın temel sebeplerinden ikincisidir.
  • Gelişen teknoloji ile birlikte insanların ahlaki değerlerini kaybetmeleri, ahlaki yozlaşmanın temel sebeplerinden üçüncüsüdür.

Bu üç sebebin ortadan kalkması için ne yapardınız

  • İslam dinini, insanlara en iyi şekilde aktarmaya, anlatmaya, bilgilendirmeye ve özendirmeye çalışırdım.
  • Kendi tavır, davranış ve tutumların ile insanlara örnek olmaya çalışırdım. İslamın inceliklerini göstererek onlara örnek olmak hedeflerim arasında olurdu.
  • Batıcılığın gerçek yüzünü onlara göstermek için çeşitli konferanslar, sunumlar veya çalışmalar yapardım.

1621
1506
751
276
131
131
524
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.