Size göre din ve çevre arasında nasıl bir ilişki vardır

Size göre din ve çevre arasında nasıl bir ilişki vardır
Size göre din ve çevre arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre problemleri konusunda, Kur’an ve Hadis literatürüne yönelen ilk Müslüman araştırmacılardan olduğu bilinen Hindistanlı Sünni alim Abdulhafız el-Masri’nin; Kur’an’da çevreyle ilgili meselelerde yol gösteren ve çevreye nasıl muamele edeceğimizi öğreten yaklaşık 500 ayet vardır.

Din, bir bireyin yaşamını, davranışlarını, inancını, hatta çevresindeki toplumu dahi etkileyen bir kavramdır. Bir birey yaşamını o dinin ilkelerine göre düzenler ve bu şekilde davranmaya çalışır. Dünya üzerinde birçok farklı din ve bu dinlere mensub bir çok insan vardır .Fakat unutulmamalıdır ki insanlar mensub oldukları dine göre yargılanmamalıdır.

Bir bireyin bir topluma yansıttığı etkilerin arasında din de vardır elbet .Bir birey dinini yaşamakta özgürse yaşadığı toplumun da hür olduğunu anlayabiliriz. Veya da bir birey kendi inancı ve düşüncesi ile yargılanıyorsa içinde bulunduğu toplumun adaletsiz bir toplum olduğunu anlayabiliriz.

101
171
105
6
7
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.