Size göre geceleri gördüğümüz yıldızlar gündüz vakti neden görünmez

Size göre geceleri gördüğümüz yıldızlar gündüz vakti neden görünmez
Size göre geceleri gördüğümüz yıldızlar gündüz vakti neden görünmez, Gündüz yıldızları neden göremeyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geceleri gökyüzüne baktığımız zaman yüzlerce yıldız görürüz. Göremediklerimizle birlikte milyarlarca yıldız bulunur. Günün doğmasıyla birlikte gökyüzünde bulunan yıldızların görünmemesine sebep olur. Güneş iyice kendisini göstermesi sonucunda gökyüzünde tek bir yıldız dahi göremeyiz. Gündüzleri yıldızları görmememizin sebebi ne olabilir ki yıldızları göremiyoruz?

Havada bulunan çeşitli gazlardan dolayı güneşten gelen ışınların havayı aydınlatması yıldızların parlaklığından çok daha fazla olur. Güneş ışınlarının kuvveti yüksek olmasından gündüzleri yıldızları görmemize engel olmuştur. Tıpkı Ay’da olduğu gibi yıldızlarda aynı şekilde görülür. Geceleri gördüğümüz ay, güneşin doğmasıyla ortadan kaybolur ama bazen gündüzleri ayı görmemizin sebebi dünyamıza gelen güneş ışınlarının aya yansıyandan çok daha az olmasıdır.

  • Gündüzleri güneş ışığının parlaklığı diğer yıldızların parlaklıklarını kapatır.
  • Bu yüzden gündüzleri yıldızlar görülmez.
  • Geceleri ise güneş yoktur. Karanlıkta sadece yıldız ışıkları vardır ve görünürler.

Kaynak:Eğitim Sistem

1461
358
356
124
287
112
782
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.