Size göre günümüzde ne tür tutum ve davranışlar çevreye zarar vermektedir

Size göre günümüzde ne tür tutum ve davranışlar çevreye zarar vermektedir
Size göre günümüzde ne tür tutum ve davranışlar çevreye zarar vermektedir, İslam dininin öğütlediği çevre bilincinin oluşması için ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorsunuz, arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

İnsanların sadece para kazanma amacı ve hırsıyla yapmış oldukları her türlü şey doğaya zarar vermektedir. Çünkü doğa katledilmekte kirletilmekte ve yok edilmektedir.

Sıvı sabun, el temizlemek için cazip bir seçenek olsa da üretim sürecinde, katı sabuna göre 5 kat daha fazla enerji tüketilmesine sebep oluyor, daha fazla plastik ambalaj içeriyor ve daha büyük bir karbon baskısına sahipler. Ayrıca sıvı sabun kullanmak daha çok miktarlarda kullanmamıza sebep olabiliyor. Bunun çözümü de oldukça basit; katı sabun!

Kullanılmış yemek yağını lavaboya dökmek suyu enfekte eder ve suyu düzeltilemeyecek bir şekilde bozar. Tuvalete yağ atmak da aynı sonuca sebep olur ve evinizin borularını tıkayabilir. Çözüm ise, yemek yağ atıklarınızı kavanozda ya da geri dönüştürülebilir kaplarda biriktirin ve şehrinizdeki yağ toplama ünitelerine atın. Eğer bu ünitelerden şehrinizde yoksa yine de biriktirdiğiniz yağları cam kavanoz ya da geri dönüştürülebilir kaplarda çöpe atabilirsiniz.

80
30
40
28
25
30
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.