Size göre salih amel kavramı, niçin Kur’an’da geçen önemli kavramlardan biridir

Size göre salih amel kavramı, niçin Kur’an’da geçen önemli kavramlardan biridir
Size göre salih amel kavramı, niçin Kur’an’da geçen önemli kavramlardan biridir? İslam’ın anlaşılmasına nasıl ve hangi açılardan katkı sağlamaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salih amel, kısacası yararlı ve faydalı işlerin tümüdür. Helal ve meşru her türlü iş de eğer düzgün, sağlam ve dürüst yapılırsa salih amel olarak tarif edilir. “Salih amel” Allah’a ibadet ve insanların yararına yapılan faydalı işler demektir. Helal ve meşru olan her türlü iş, şayet düzgün, sağlam, dürüst yapılıyorsa bu salih amel olarak nitelendirilir.

Salih amel esasında iman ile birlikte Müslümanın hayat anlayışını belirlemektedir. Bu anlayışa göre her iş sahibi ve meslek erbabı işini temiz ve düzgün biçimde yapmalıdır ve işinin, hizmetinin hakkını vermelidir. Bu şekilde davranan Müslüman helalinden kazanmış olacaktır. İşte salih amel böylesine geniş bir çerçeve içerisinde yer almaktadır.

Salih amel ile birlikte iman esasında bir Müslümanın hayat anlayışını belirlemektedir. Müslümanların rehberi Kuran-ı Kerim' de pek çok ayet salih amelden bahsetmektedir. "Erkek veya kadın kim mümin olarak iyi iş yaparsa elbette ona hoş bir hayat yaşatacağız ve onların mükafatlarını yapmakta olduklarının en güzeli ile vereceğiz." ( Nahl Suresi, Ayet 16, 97 )

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.