Size göre son dönemde ortaya çıkan Yahudi mezheplerini geleneksel Yahudilikten ayıran en önemli özellikleri nelerdir

Size göre son dönemde ortaya çıkan Yahudi mezheplerini geleneksel Yahudilikten ayıran en önemli özellikleri nelerdir
Size göre son dönemde ortaya çıkan Yahudi mezheplerini geleneksel Yahudilikten ayıran en önemli özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Modern dönemde, Reformist, Muhafazakar, Ortodoks ve Yenidenyapılanmacı Yahudilik Yahudi mezhepleri arasında sayılır. Ortodoks Yahudilik, ilk dönemde Ferisilikle başlayan ve Rabbanî Yahudilikle devam eden ana bünyenin günümüzdeki temsilcisidir.

1960’larda ortaya çıkan Hümanist Yahudilik Tevrat’ın tanrısını ve yasalarını reddeder. kendinden söz ettiren Mesihi Yahudilikise Hz. İsa’nın (a.s.) mesihliğini ve Yeni Ahit’i kabul eder. Yahudi tarihinde ortaya çıkan hareketlerden biri de siyonizmdir. Bu hareket, dünyanın dört bir tarafına dağılmış Yahudileri Filistin’de tekrar bir millet olarak bir araya getirmek ve vadedilen topraklarda bağımsız bir Yahudi devleti kurmak amacındaki siyasi bir ideolojidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.