Size göre toplumda sosyal adaletin sağlanabilmesi için başka ne gibi tedbirler alınabilir

Size göre toplumda sosyal adaletin sağlanabilmesi için başka ne gibi tedbirler alınabilir
Size göre toplumda sosyal adaletin sağlanabilmesi için başka ne gibi tedbirler alınabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence Kuran’ın insanlığa getirdiği en önemli değer “barış ”tır. Zira, İslam barış dinidir. Her ne kadar Müslümanlar barış içerisinde bir yaşam sürmüyorlarsa da İslam’ın özünde barış vardır. Bu barış, sadece Müslümanların değil bütün insanlığın faydasınadır.

Sonuç olarak İslam dini, toplumda sosyal adaletin gerçekleşmesi için yöneticilere bazı görevler yüklemiştir. Aynı zamanda zekât, sadaka, fitre vb. ile toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamayı hedeflemiştir. Diğer taraftan toplumdaki sosyal adaletin gerçek anlamda sağlanabilmesi için bir arada yaşayan insanlar arasında birbirlerinin dert ve sıkıntılarını paylaşmalarını istemiştir. Toplum bireylerinin bir arada huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için gerekli önlemleri almalarını bildirmiştir.

95
20
70
41
51
17
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.