Sizler de, Hz. Yusuf (a.s.) kıssasından yaralanarak başımıza gelen bela ve musibetler karşısında tavrımızın ne olması gerektiği

Sizler de, Hz. Yusuf (a.s.) kıssasından yaralanarak başımıza gelen bela ve musibetler karşısında tavrımızın ne olması gerektiği
Sizler de, Hz. Yusuf (a.s.) kıssasından yaralanarak başımıza gelen bela ve musibetler karşısında tavrımızın ne olması gerektiğini öğretmeninizin rehberliğinde arkadaşlarınızla yorumlayınız.

Hz. Yakup (a.s.) oğlu Hz. Yusufʼu (a.s.) kaybedince “... Artık bana düşen, güzel bir sabırdır...ˮ diyerek erdemli bir davranışta bulundu. Sizler de, Hz. Yusuf (a.s.) kıssasından yaralanarak başımıza gelen bela ve musibetler karşısında tavrımızın ne olması gerektiğini öğretmeninizin rehberliğinde arkadaşlarınızla yorumlayınız.

Musibetler karşısında sağlıklı bir tavır takınabilmenin başında Allah’ı en güzel bir şekilde tanımak gelir. Yani Allah’ı isim ve sıfatlarıyla bilmek, Kuran ve sahih sünnette geçen Allah’ın kemal ve celal isim ve sıfatlarının kainatta insanlara canlı ve cansız bütün varlıklara nasıl tecelli ettiğini öğrenmek gerekir.

Başa gelen sıkıntılı hallerde bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu ve Allah (subhanehu ve teâlâ)’nın hayat mektebimiz Kuran’da “sizleri” diyerek bizleri mutlaka imtihan edeceğini hatırlamak gerekir.

Rabbimizin kendisini musibetle imtihan ettiği kişi ihlas ve samimiyetle sabırlı olmak isterse Allah ona mutlaka sabrı verecektir.

Unutulmamalıdır ki, musibetleri insanlara veren ve akabinde insanların üzülmelerini ve ağlamalarını takdir buyuran Allah’tır. Dileseydi ne bu musibetleri verir nede insanların üzülmelerini yaratırdı. Musibetleri verende bu musibetler neticesinde insanların üzülmesini giderecek olanda sadece Allah’tır. Dolayısıyla Müslüman böyle bir imtihan karşısında Allah’a sığınmalı ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmayı sadece ondan istemelidir

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.