Sizler yaşadıkça çocuklarım / Ben de yaşıyorum demek dizelerini açıklayınız

Sizler yaşadıkça çocuklarım / Ben de yaşıyorum demek dizelerini açıklayınız
Sizler yaşadıkça çocuklarım / Ben de yaşıyorum demek dizelerini açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın geleceğe yani sonsuza kalması demek bedenen değil de bıraktıklarının sonsuza dek yaşaması anlamına gelmektedir. Eğer çocuklar ve yeni nesil geleceğe kalırsa Mustafa Kemal’de geleceğe kalmıştır demektir.

Atatürk'ün "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." sözünde de dile getirdiği gibi milletinin, özellikle de gençlerinin onun fikirlerini anlaması ve onun yolunda bu ülke için çalışmasıyla Atatürk yaşıyor demektir.

Atatürk'ü anlamak ve onu yaşatmak, ilke ve inkılaplarını, kuruduğu Cumhuriyeti yaşatmak demektir. Cumhuriyete sahip çıkan, vatanına ve milletine değer vererek çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için çok çalışan gençler oldukça Atatürk yaşamaya devam edecektir.

0
0
0
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.