Skolastik düşünce ve bu düşüncenin Avrupa’ya etkileri hakkında neler biliyorsunuz

Skolastik düşünce ve bu düşüncenin Avrupa’ya etkileri hakkında neler biliyorsunuz
Skolastik düşünce ve bu düşüncenin Avrupa’ya etkileri hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Skolastik düşünce ve bu düşüncenin Avrupa’ya etkileri hakkında neler biliyorsunuz? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Skolastik düşünce, Orta Çağ Avrupa'sında Kilise'nin etkisi altında gelişen bir felsefi akımdır. İman ve akıl arasındaki uyumu vurgular ve üniversitelerin oluşmasına katkıda bulunurken, bilimsel ve felsefi alanlarda da etkili oldu. Rönesans ve Aydınlanma dönemlerine zemin hazırladı.

Skolastik düşünce, Orta Çağ Avrupa'sında Hristiyan düşüncesi ve öğrenimi için temel bir referans noktasıydı. Kilise ve eğitim kurumları üzerinde büyük bir etkisi oldu ve Avrupa'nın entelektüel ve akademik gelişimine katkı sağladı. Aynı zamanda, bu düşünce akımı, daha sonraki dönemlerde Rönesans ve Aydınlanma gibi entelektüel hareketlerin de öncülüğünü yapmıştır.egitimsistem.com

1
1
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.