Sodyum (Na) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir

Sodyum (Na) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir
Sodyum (Na) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sodyum (Na) elementinin insan sağlığı için ve çevre için önemi nedir

Ödev cevabı kısaca : Sodyum (Na), vücut için önemli bir mineraldir. İnsan sağlığı için sinir iletimi, kas fonksiyonları, elektrolit dengesi ve su dengesinin düzenlenmesinde rol oynar. Ayrıca çevre için de önemlidir, çünkü su kalitesini ve toprak sağlığını etkileyebilir.

İnsan sağlığı için önemi: Doğada çok az miktarda bulunur. Ağır metaldir. Termometre ve cıvalı pillerin yapısında bulunur. Bu tarz pil ve termometrelerin doğaya atılması; toprak, su ve hava kirliliğine neden olur.
Çevre için önemi : Fosil yakıtların yakılması, madencilik, eritme, katı atık yakma gibi işlemlerle toprağa, suya ve havaya karışan cıva, bazı mikroorganizmalar tarafından metil cıvaya dönüşür. Vücutta birikerek böbrek, karaciğer gibi organlarda fonksiyonel bozukluklara, beyin işlevleri ve sinir sisteminin bozulmasına, DNA’da hasarlara neden olur.

54
129
123
5
84
12
116
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.