Soğuk havalarda neden burnumuz akar

Soğuk havalarda neden burnumuz akar
Soğuk havalarda neden burnumuz akar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soğuk bir kış gününde yürüyüşe çıktıysanız o sırada hasta olmasanız hatta üşümüyor olsanız bile bir süre sonra burnunuzun aktığına şahit olmuşsunuzdur. Bu, aslında vücudumuzun verdiği son derece normal bir tepkidir. Burnumuz, ciğerlerimize çektiğimiz havanın ısınıp nemlenmesini sağlayarak ciğerlerimizi korur.

Soğuk hava genellikle kuru olduğu için burnumuz, soluduğumuz havayı yeterince nemlendirebilmek için sıvı üretimini artırır. Bu sıvının fazlası burun akıntısına neden olur. Soğuk havalarda burnumuzun akmasının bir nedeni de nefes verirken ciğerlerimizden çıkan ılık ve nemli havadaki su buharının, burnumuzda daha soğuk bir ortamla karşılaşarak yoğuşması ve burnumuzun iç çeperinde su damlaları oluşturmasıdır.

7
15
225
6
7
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.