Soğutucu akışkanlar, hangi özelliklerinden dolayı klima ve buzdolaplarında kullanılır

Soğutucu akışkanlar, hangi özelliklerinden dolayı klima ve buzdolaplarında kullanılır
Soğutucu akışkanlar, hangi özelliklerinden dolayı klima ve buzdolaplarında kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soğutucu akışkanlar oda sıcaklığına yakın buharlaşma sıcaklığına sahip olduklarından dolayı kullanılırlar.

Soğutucu akışkanlar oda sıcaklığına yakın sıcaklıklarda kolayca buharlaştırılabilir ve yoğunlaştırılabilir. Bu sayede buzdolabı ve klimalarla soğutma yapılabiliyor.

Soğutucu akışkanlar buzdolabının içine, veya klimanın soğutma ünitesinin içine gaz halinde gönderilir. Burada ısı alarak sıvı hale gelir, ve sonra pompa ile dışarı atılır. Buzdolabının dışında, veya klimanın dış ünitesinde ısıtılarak tekrar gaz hale gelir ve dışarı ısı verir. Böylece buzdolabının içi soğur, dışı da ısınır, klima da içeriyi soğuturken dışarıyı ısıtır.

Soğutucu akışkanlar günümüzün vazgeçilmez maddeleriyken, uçuculukları ve salınmaları durumunda ozon tabakasına verdikleri zarar dolayısıyla küresel ısınma sürecini körükleyebilir. Bu yüzden buzdolabı akışkanlarını tamir etmek veya geri dönüştürmek niyetiyle de olsa içindeki akışkanın uçurulmaması önemlidir.

15
9
3
12
3
2
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.