Soluk alıp verme esnasında diyafram nasıl çalışır

Soluk alıp verme esnasında diyafram nasıl çalışır
Soluk alıp verme esnasında diyafram nasıl çalışır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Diyafram: Soluk alıp verme olayında görevli yapılardan biri diyaframdır. Diyafram, akciğerlerin çalışmasını destekleyen güçlü bir kastır.
Soluk alma: Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi soluk aldığımız zaman diyafram  kasılarak düzleşir ve akciğerlerin tabanını aşağıya doğru çeker. Bu sırada kaburgaların arasında bulunan kaslar kasılarak göğüs kafesinin genişlemesine yardımcı olur. Böylece akciğerler soluk borusundan gelen havayı içine alır. Alveollerde oksijen gazı kan hücresi olan alyuvara geçer.
Soluk verme: Diyafram ve kaburga kasları gevşediği anda göğüs kafesi daralır. Akciğerler eski hâline döner. Böylece akciğerlerdeki hava da dışarı çıkmış olur. Bu olay aşağıdaki şekilde görülmektedir. Alveollerde kandaki karbondioksit gazı, kan hücresi olan alyuvardan alınarak nefes verme ile dışarı atılır.

 

5
3
6
3
5
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.