Solunum için gerekli olan oksijen, yıllardır kullanıldığı hâlde neden tükenmemektedir

Solunum için gerekli olan oksijen, yıllardır kullanıldığı hâlde neden tükenmemektedir
Solunum için gerekli olan oksijen, yıllardır kullanıldığı hâlde neden tükenmemektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Solunum için gerekli olan oksijen, yıllardır kullanıldığı hâlde neden tükenmemektedir? Araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Oksijen, dünya atmosferinin önemli bir bileşeni olan bir gazdır ve tükenmesi çok zor bir durumdur. Oksijen, doğal kaynaklardan sürekli olarak üretilir ve yenilenir. Bitkiler tarafından fotosentez süreciyle üretilir ve endüstriyel olarak da üretilir. Atmosferin karışımı ve dolaşımı sayesinde dünya genelinde dağılımı sağlanır. Oksijenin tükenmemesi için doğal döngüler ve süreçler etkilidir.

Solunum, nefes alıp vermektir. Oksijen alarak karbondioksit vererek gerçekleşir. Oksijeni üreten bitkiler ve bakteriler sayesinde hala bugün bile oksijen tükenmemiştir. Oksijen, yaşamımızı sağlayan gazdır. Her solunumda oksijen alıyoruz. Ve tüm canlılar solunum yapıyor ve buna rağmen doğada oksijenin bitmemesinin sebebi bizler oksijen alırken oksijeni tüketirken aslında biz karbondioksit üretiyoruz tekrardan. Solunumda zaten karbondioksit veriyoruz. Karbondioksit tüketirken oksijen üretiliyor. Döngü içinde olduğu için doğamızda ne kadar oksijen kullanılırsa kullanılsın doğamızda oksijen bitmiyor.

3
2
3
2
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.