Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar

Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar
Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Solunum sistemi, vücut için gerekli olan oksijenin vücut içine alınarak akan karışmasında ve doku ve organların buna bağlı olarak beslenmesinde ve çalışmasında etkili olmaktadır.

Solunum sistemi, çeşitli doku ve organlardan meydana gelmektedir. Solunum olayında alınan hava akciğerlerin içine dolmakta ve oradan kana karışarak diğer doku ve organlara gitmektedir.

Akciğerler, dışarıdan alınan havadaki oksijen gazını kana veren, kandaki karbondioksit gazını alan yani gaz alışverişini gerçekleştiren organlardır. Akciğerlerde gaz alışverişini gerçekleştiren yapılar ise alveollerdir. Dışarıdan alınan hava akciğerlerdeki alveollere dolar, alveollerden de etrafındaki kılcal kan damarlarına geçer. Kılcal kan damarlarındaki karbondioksit gazı da alveollere geçer.

2
2
2
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.