Sorumluluk denince aklınıza neler geliyor

Sorumluluk denince aklınıza neler geliyor
Sorumluluk denince aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar topluluk halinde yaşarlar. Bireysel sorumlulukları ve toplumsal sorumlulukları yerine getirerek hayatlarına devam ederler. Sorumluluğun yerine getirilmesi bir kuraldır. Bu kurala uyulmaması durumunda bir yaptırım uygulanmaktadır. Sorumluluk sahibi olmak insanların hayatlarını düzenlemektedir. İnsanların sorumluluk sahibi olmaları hayatlarını kolaylaştıran en önemli olaylardan biridir.

Sorumluluk denince akla, bir kimsenin üstüne aldığı, yapmak zorunda bulunduğu ya da yaptığı bir iş için gerektiğinde hesap verme durumu gelmektedir. Bir kişinin yaptığı ve yapmadığı şeylerden hesaba çekilmesi ve bunun bilincinde olması sorumluluğun oluşmasını sağlar. Ödev yapma sorumluluğu, görevi yerine getirme sorumluluğu gibi sorumluluklar da bu kapsama girmektedir.

Sorumluluk bireyin topluma uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi kendine ait bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesidir. Sorumluluk veya Sorumluluklarımızı üç ana başlık altında toplayabiliriz.
1-Kendimize karşı olan Sorumluluk (Kendimize karşı olan sorumluluklarımız)
2-Başkalarına karşı olan Sorumluluk (Başkalarına karşı olan sorumluluklarımız)
3- Çevremize ve vatanımıza karşı olan sorumluluk (Çevremize ve vatanımıza karşı olan sorumluluklarımız)

522
375
318
339
360
356
409
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.