Sorumluluk sahibi olmak ne demektir

Sorumluluk sahibi olmak ne demektir
Sorumluluk sahibi olmak ne demektir, kime sorumlu insan denir konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

Yerine getirilmesi gereken görevler, zamanında yapılması gereken işler, kısacası sorumluluklar! Evet, sorumluluklar. Her yerde karşımıza çıkan bu sözcük acaba size ne ifade ediyor? Sorumluluk denilince aklınıza gelen ilk şey ne? İstemeye istemeye yapılan işler mi? Yoksa sizi başarıya götüreceğini bildiğiniz görev bilinci mi? Sorumluluk sizin için ne anlama geliyor bilemiyorum. Ama emin olduğum bir şey varsa o da başarılı insanların hepsinin sorumluluk duygusunun gelişmiş olduğudur.

Evet, sorumluluk bilinci gelişmiş insanlar bir tek iş hayatında değil; hayatın her alanında başarıya ve mutluluğa diğerlerine göre çok daha kolay bir biçimde ulaşırlar.

Sorumluluk insan hem dünyasına hemde ahiretine faydalı olur. Sorumluluk demek, yarın için kendisini hesaba çekme, tedbirli davranma ve dikkatli hareket etmek gibi anlamlara gelir. Dünyevi hayatta başarılı olmanın en önemli şartıdır. Sorumsuzca hareket edenlerin başarılı olduğu görülmemiştir. Ahireti için sorumluluk bilinci ile hareket edenler ve yarın hesap günü için hazırlıkta bulunanlar pişman olmayacaklardır. Sorumluluk sahibi olmak için geçmişten ve yaşananlardan ders ders almakla mümkün olur. Dini anlamda ise Allah'ın soracağı hesapta nasıl bir hesap vereceğinin şuuru içerisinde amelde bulunmakla ancak mümkün olur.

57
28
10
1
1
6
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum