Sorun eş anlamlısı nedir

Sorun eş anlamlısı nedir
Sorun kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, sorun nedir, sorun TDK anlamı nedir, sorun kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Üzerinde düşünülmeye değen ve bir çözüm getirilmesi gerekilen konu anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Sorun ve mesele kelimeleri aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Sorun kelimesinin eş anlamlısı nedir

Sorun kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Dava, Dert, İş, Mesele, Problem, Sıkıntı, Durum

Sorun kelimesi nasıl yazılır ve birleşik mi ayrı mı tarzında sorular, çok fazla merak edilmektedir. Sorun kelimesinin eş anlamlısı mesele kelimesidir. Mesele kelimesi, temelde sorun kelimesi ile aynı anlamı taşımaktadır. Temelde aynı anlamı taşımasından dolayı sorun kelimesi yerine mesele kelimesinin kullanımında herhangi bir anlam kayması yaşanmamaktadır.

Sorun TDK anlamı nedir

1. isim Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem."Türkiye'ye gölge oyununun ne zaman ve nasıl girdiği sorunu üzerine çeşitli yorumlar bulunmaktadır." - Metin And

2. isim, mecaz Sıkıntı veren durum, dert.

Sorun kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Bu sorunu çözmek için toplumda her sivil hareketin devreye girmesi gerekir.
  • Açlık sorunu insanlığın en önemli sorunlarından biridir.
  • Elektrikte bir sorun olduğu için uzun süre karanlıkta kaldık.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.