Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir, anlatınız

Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir, anlatınız
Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir, anlatınız, örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.
1. Hangi tür etten yapıldığı belli olmayan işlenmiş etlerin tüketilmesi sağlığa zararlıdır. (Sebep-Sonuç/Amaç-Sonuç)

İşlenmiş etler, jambon, sosis, pastırma, sucuk, hindi füme, salam ve kurutulmuş et gibi ürünleri içerir. Bu ürünler, lezzetini artırmak ve raf ömrünü uzatmak için fermantasyon, tütsüleme veya tuzlama gibi yöntemlerle işlenir. Ancak işlenmiş etlerin düzenli tüketiminin sağlığa zararlı olduğuna dair kanıtlar oldukça ikna edicidir. Özellikle kolorektal kanser, Tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar riskini artırabilir. Dünya Sağlık Örgütü, işlenmiş etin insanlar için kanserojen olduğunu açıklamıştır. Ayrıca işlenmiş etler yüksek sodyum içerme eğilimindedir ve aşırı sodyum alımı yüksek tansiyon riskini artırabilir.

İkinci bir cümle oluşturalım:

“İşlenmiş etler yerine taze ve doğal etleri tercih etmek, sağlığımız için daha iyi bir seçenektir.”

0
2
0
2
2
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum