Sosyal Bilgiler dersinden beklentileriniz nelerdir

Sosyal Bilgiler dersinden beklentileriniz nelerdir
Sosyal Bilgiler dersinden beklentileriniz nelerdir, düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sosyal bilimler hakkında en yaygın beklenti, iyi vatandaşların yetiştirilmesidir. Her devlet, sosyal, kültürel ve tarihsel özelliklerini benimsemiş bireyleri eğitmeyi amaçlamaktadır.Sosyal bilgiler eğitiminin amaçları, Türk Eğitim Sistemindeki köklü gelenek ve eğitim sistemimize dayanan temel ilkeler doğrultusunda belirlenmiştir. Durum Sosyal Bilgiler dersi için benzerdir. Bu beklentilerin akılda tutulması, dersin içeriğini, yöntemlerini ve değerlendirme ölçütlerini belirlerken faydalı olacaktır. Sosyal bilgiler dersinden ülkemiz, kültürümüz ve doğamız hakkında bilgi sahibi olmayı, yönetim biçimlerini öğrenmeyi bekliyoruz.

Sosyal Bilgiler dersinden beklenen şey etkin vatandaşlar yetiştirmesidir. Etkin vatandaş, haklarını ve ülkelerine karşı sorumluluk ve görevlerini bilen, ülkenin yönetiminde hükümette doğrudan yer almasa da verdiği oylar, kararlar ve yaptıkları şeyler ile ülkenin kalkınmasında rol oynayan vatandaştır.

Bu doğrultuda, Sosyal Bilgiler dersinden beklenen öğrencilere hak, görev ve sorumlulukları, ülkemizin tarihi, coğrafi özellikleri gibi konularda bilgi vermesidir. Çünkü, etkin vatandaş olabilmek için haklarını bilmek, görev ve sorumluluk bilincine sahip olmak, ulus bilincine sahip olmak ve ülkemizi iyi tanımak gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

57
153
16
21
19
10
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum