Sosyal medyada iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken kurallar

Sosyal medyada iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken kurallar
Sosyal medyada iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken kurallar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sosyal medya hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelmiştir. Sosyal medya kullanıcıların milyarları bulması bazı iletişim kurallarına uyulmasını da zorunlu kılmaktadır. Bir merkezden yönetilen bu tür sosyal medya ortamlarının kuralları da o merkezler tarafından belirlenmektedir. Sosyal medyada iletişim kurarken uyulması gereken gizlilik ya da nezaket kuralları bulunmaktadır.

Sosyal medyada iletişim kurarken, özel hayatın gizliliği, özgül hakların korunması, özgür hayatın gerekliliği, nezaket kurallarının gerekliliği gibi çeşitli konulara dikkat edilmesi gerekir. Bireysel alanların işgal edilmesinin önüne geçilmesi, küfür ve hakaretin önlenmesi, uygun olmayan içeriklerin medya ortamından kaldırılması da gerekir.

76
274
29
52
39
51
468
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum