Sosyal medyanın faydaları nelerdir

Sosyal medyanın faydaları nelerdir
Sosyal medyanın faydaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sosyal medya, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla yeni medya araçları arasına giren unsurlardan biri haline gelmiştir. Sosyal medyanın kullanımı internet ve akıllı telefon kullanımının artmasıyla artmıştır. Görsel ve yazılı olarak bilgilerin paylaşıldığı ve haberleşmenin sağlandığı sosyal medyanın faydaları da bulunmaktadır.

Sosyal medyanın faydaları arasında, bilgi edinme, haberleşme, toplumsal olarak organize olma, toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştirmek, kamuoyu farkındalık oluşturması, taleplerin ve şikayetlerin dile getirilmesi, arzuların ve ricaların dile getirilmesi, devlet ve millet arasındaki güçlü iletişimi sağlama gibi faydaları bulunmaktadır. Bu nedenle sosyal medyayı etkin ve doğru kullanmak gerekir. Sosyal medya zararlarından da korunmak gerekir.

Sosyal Medyanın Yararları:

  • Sosyal medya sayesinde, sosyal medya uzmanı, içerik yöneticisi, topluluk yöneticisi gibi onlarca yeni iş tanımı oluşturmuş ve onbinlerce kişiye istihdam sağlamıştır.
  • Anlık bilgi akışına yeni bir boyut kazandırılmış, her yeni gelişmeden çok daha hızlı haberdar olabilmemiz sağlanmıştır.
  • Sosyal medya tabakalar arasındaki sınırları kaldırdı.
  • Sosyal medya ile insanlar artık daha özgür.
  • Sosyal medya ile insanlar daha özgür.
  • Sosyal medya iletişimi kolaylaştırdı ve arttırdı.
  • Sosyal medya yalnızca komik fotoğraflar paylaşmaktan öteye geçerek artık her İnsan Kaynakları Uzmanının vazgeçilmezi haline geldi.
  • Sosyal medyanın kanıksanmasıyla birlikte toplumsal hareketler daha kolay gerçekleştirilebilir oldu.

1988
992
1002
678
669
570
2203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum