Sosyal medyayı kullanırken özel hayatın gizliliğini koruma hakkı ile ilgili sorumluluklarımız nelerdir

Sosyal medyayı kullanırken özel hayatın gizliliğini koruma hakkı ile ilgili sorumluluklarımız nelerdir
Sosyal medyayı kullanırken özel hayatın gizliliğini koruma hakkı ile ilgili sorumluluklarımıznelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sosyal medya, internet kullanımının yaygınlaşması ile hayatımıza giren yeni medya araçları arasında yer almaktadır. Sosyal medyada yapılan bilgi paylaşımları kişilerin izni dahilinde olarak gerçekleşmekte ve kişiler bu paylaşımları yaparken bazı şartları da kabul etmektedir.

Sosyal medyayı kullanırken özel hayatın gizliliğini koruma hakkı ile ilgili sorumluluklar da bulunmaktadır. Bu sorumluluklar özel bilgilerin paylaşılmasında kişilerin rıza göstermesi ile ilgilidir. Tecessüs denen merak ve ulaşım gizliliği olayının asla aşılmaması gerekir. Bu da insanları birinci dereceden ilgilendirmektedir. Bu nedenle de insanların bilgi paylaşırken oldukça dikkatli davranmalıdır.

Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel haberi içeren çok sayıda iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bireyler, sosyal medyayı kullanırken, hem kamuyu ilgilendiren, hem kişilerin özel hukukunu ilgilendiren hukuka aykırı faaliyetlerde bulunabilmektedir. Bireylerin, sosyal medyada yaptıkları her paylaşım ve faaliyetten dolayı, hukuki ve cezai sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklara uygun davranılmalıdır. İnsanların özel hayatını engelleyecek yayımlar olmamalıdır.

80
110
150
20
120
20
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum