Sosyal rollerimizin zaman içerisinde nasıl bir değişime uğradığını açıklayınız

Sosyal rollerimizin zaman içerisinde nasıl bir değişime uğradığını açıklayınız
Sosyal rollerimizin zaman içerisinde nasıl bir değişime uğradığını açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan hayatı boyunca farklı sosyal roller edinir. Şu an bizler öğrenci sosyal rolünü taşımakta ve yaşamaktayız. İlerleyen yıllarda ise anne, baba, yönetici gibi sosyal rollerimiz olacak.

Statü, bireye haklar sağlar ve yükümlülükler yükler. Toplumda bireyin statüsüne uygun olarak davranmış olması için ondan beklenen davranışlara da rol denir.

Roller, içinde bulunduğumuz gruplara göre farklılık gösterebilir. Aile içinde çocuk rolündeyken parkta arkadaş, okulda öğrenci rolündeyizdir.

Rollerimiz gruplara göre farklılık gösterdiği gibi, zaman içerisinde de değişim gösterebilir. Zaman içerisinde kardeşimiz olduğunda ağabey/abla rolünü ediniriz. Okulda öğrenci oluruz, zaman geçip mezun olduğumuzda ise artık mesleğimizin getirdiği rollere sahip oluruz. Zaman içerisinde rollerimizde değişiklikler olmaya devam eder ya da var olan rollerimize ek olarak yeni roller ediniriz.

Zamanla rollerimizin yapısında da değişiklikler yaşanabilir. Günümüzdeki öğrenci, kadın/erkek, anne/baba rollerinin yapısı, yüzyıl öncesine göre farklılıklara sahiptir. Örneğin, yüz yıl önce baba rolü; aileye maddi güç sağlayan, aileyi toplumda temsil eden birey olarak görülürken günümüzde çocukları ve ailesi ile daha çok vakit geçiren, anne ile aynı oranda temsil hakkı ve maddi güce sahip olan birey konumundadır.

4272
2840
3211
1168
1208
1211
4292
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum