Sosyoekonomik ne demek, ne anlama gelir

Sosyoekonomik ne demek, ne anlama gelir
Sosyoekonomik ne demek, ne anlama gelir, sosyoekonomik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişinin aylık gelirinin toplum içindeki konumunu belirlemesine sosyoekonomik statü denir. Bu kavram, ilk kez 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletlerinde kullanılmıştır.

Sosyoekonomik kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olmakla birlikte socio-êconomique kelimesinden türetilerek dilimizde yer almıştır. Sosyoekonomik kelimesi genel olarak toplumsal alanı ve ekonomik alanı ya da aralarındaki ilişkiyi ilgilendiren anlamına geliyor.

Sosyoekonomik ne anlama gelir

Maaş, prim, gider, vergi, ikramiye gibi ekonomik parametrelerin toplumsal hayatta yarattığı değişimleri analiz eden bilim dalına sosyoekonomi denir. Bu bilimin araştırma ve gözlem yoluyla elde ettiği bulgular ise sosyoekonomik olarak tanımlanır.

Sosyoekonominin faydalandığı en önemli bilim dalları sosyoloji ve iktisattır. Ekonomik değişimlerin toplumsal hayatın üzerindeki etkileri bu bilim vasıtasıyla incelenir. Örneğin ekonomik krizin, toplumsal alışkanlıklarda yol açtığı değişimler masaya yatırılır.

Sosyoekonomik TDK sözlük anlamı

Karışık gelen ve insanların telaffuz etmekte zorlandığı kelimelerden birisi de sosyoekonomik kelimesidir. İnsanlar sosyoekonomik kelimesinin gerçek anlamı bilmek için TDK sözlük sitesinden yardım almak istiyor. TDK Sözlük sitesinde sosyoekonomik kelimesinin anlamı şu şekilde geçmektedir: Aynı anda hem toplumsal hem de ekonomik alanı veya aralarındaki ilişkiyi ilgilendiren.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.