Söylediğimiz ve çaldığımız müzik eserlerinin hızlarını nasıl belirleriz

Söylediğimiz ve çaldığımız müzik eserlerinin hızlarını nasıl belirleriz
Söylediğimiz ve çaldığımız müzik eserlerinin hızlarını nasıl belirleriz, bu hızları belirlemeye yarayan aletler var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müzik eserlerinin hızını belirlemeye yardımcı olmak üzere değişik hızlara ayarlanabilen araca hız belirteci (metronom) denir.

Metronom en basit anlamıyla sabit bir ritim elde etmek amacıyla belirli aralıklarla vuruş sesleri çıkartan bir alettir. 1814 yılından Amsterdam da yaşayan Dietrich Nikolaus Winkel tarafından icat edilmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mekanik metronomun yanında dijital metronomda geliştirilmesiyle iki tür metronom çeşidi oluşmuştur.

Metronom genellikle müzik ile bağdaştırılsa da yaşamın bütün evrelerinde olan önemli bir unsurdur. Zamanın olduğu her yerde zamanlama vardır. Metronom zamanlamanın kılavuzudur. Mesela diksiyon sıkıntısı çeken birisi çalışmalarında metronomu oldukça kullanmaktadır. Her vuruş başına bir kelime egzersizleri bolca yapılmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.